DansSteget

Oj Oj Oj!

Här ligger en hel sida om DansSteget och liksom dammar eller nåt!! Inte hade jag tror i våras att det skulle vara en verksamhet med full fart framåt! Massor av DansSteg är tagna!! Kika in på www.danssteget.nu för så klart finns det en egen hemsida nu!!

 

Dansglädje på hög nivå. Jag dansar med en av mina bästa dansvänner Hasse!

—————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Tisdag 20 maj ses vi på Mariatorget 1 C och buggar!!

DROP – IN !! 26 maj på Mariatorget 1c

 

Vad är nu detta? Behövs det något mer på dansfronten? Egentligen? Jo, det här är månne en variant som behöver finnas mer av. Dans och hälsa i en trevlig förpackning med teori och praktik! Vi har haft vårt första event 15 maj i RSMH: s lokaler på Söder. Vi är en liten trojka på 3 personer som vurmar både för dans i sig och att man ska kunna och våga prova även om man inte mår så bra i själen.

Det var drygt tio deltagare som först fick lyssna på en kort föreläsning och dans och hälsa. Första dansen var sittande Zumba! Kul att känna att det går att dansa på en stol! Höfterna kan svängas även i det läget. Det är Ursula Josephson som använde sina skills som instruktör i Zumba Gold, först sittandes men sedan även ”up on our feet”!

Frukt och vatten och pauser var det gott om också, lokalen är jättefin, men varm!

Kerstin Carlsson tog sedan vid och vi fick prova på Linedance. Några i alla fall, det lär finnas flera tusen! Jag fick vara co-dansare eller var det kanske ko-dansare! Lite klumpig kände jag mig, hoppade fel och bumpade in i grannen..Helt lätt är det inte!

Men vi svettades och försökte och hade roligt ihop. Alla var kvar de 2 timmar som det pågick. Även den man som trodde att han kommit till en föreläsning.

Håll koll här eller på FB-gruppen Dance 4 Health för höstens schema. Gå med där och hjälp oss att sprida dansfrön!

Swing it!