Om Jill

Jag har kastat loss igen…

Från en halvtidsanställning på en mottagning och nu är jag egen företagare på heltid.  Jill Taube heter jag och är en dansande doktor som fattat stort tycke för hur vi kan påverka vår psykiska hälsa med hjälp av goda levnadsvanor, oändligt mycket mer än vi tror. Eller har kunskap om. Eller orkar ta tag i. Sedan drygt sju år har jag haft förmånen att kunna ägna mig åt det i arbetslivet på olika sätt. En stor artikel är fysisk aktivitet. Både i arbetslivet och privat.

Mitt CV i korthet senaste 10 åren:

  • 2007-2013 hade jag en fantastisk tid som projektledare för implementering av metoden FaR (Fysisk aktivitet på recept) i Stockholms Läns Landsting. Mycket mer finns att säga om denna tid och allt jag lärde mig, alla kontakter jag fick. Här föddes  nog entreprenören Jill!
  • 50% i Värmlands läns landsting som ledare för ett projekt i psykiatrin som heter: Bättre levnadsvanor och ska utbilda personalen som i sin tur ska stötta patienterna att ha goda levnadsvanor. 2013-2014.
  • 2012-2014 arbetade jag 20% som projektledare för  ett nationellt projekt som för Svenska Psykiatriska Föreningen och vår uppgift var att utbilda våra kollegor i landet om levnadsvanor. Uppdragsgivaren var  Svenska Läkaresällskapet som i sin tur fick uppdraget av Socialstyrelsen.  Jag hade förmånen att blogga på båda hemsidorna för projektets räkning.  
  • Från januari i år så har jag arbetat på den spännande mottagningen PBM med patienter med stress och smärta. Från och med i höst avslutar jag min anställning där.

Resten av tiden gör jag verkligen lite av varje. En del kan ge inkomster och annat inte. Det mesta är just nu vansinnigt roligt. Mina föreläsningar hittar du här.

Mitt dansintresse är stort och jag har varit krönikör för danstidningen Får jag lov en period. De krönikorna finns på en ny flik som heter Jill i massmedia, under konstruktion!!

Min allra käraste bebis just nu är DansSteget, en verksamhet som växer och mår bra! Kika in på hemsidan och på FaceBook.

Jag skriver…

   • här på min hemsida om lite av varje, men mest och just själ och kropp.
   • på www.levnadsvanebloggen.se
   • DansSteget.nu

 

På twitter är jag mera ”psykiatrisk” och så lite annat. Följ mig gärna där: @sjalochkropp