Jill Taubes veranda

Jill Taubes Veranda 2017 bjuder in till Skrivardagar vid havet!

Skrivarkurs De Luxe! Nyhet med två lärare. Vi kan varmt välkomna Lena Havel, skrivande bibliotekarie och skrivpedagog till årets kurs.

Tidpunkt: Vecka 28 tisdag till fredag: 27-30 juni!
Plats: Lörudden, ett fiskeläger vid havet, 3 mil utanför Sundsvall.
Lokal: Jill Taubes Veranda: sommarstugor och verandor, trädgård.
Inkvartering: i gäststugor hos värdinnan och inhysta hos grannar, allt på några hundra meters avstånd.
Upplägg: Inledning med teori och inspiration och därefter tyst skrivperiod. Gemensam genomgång. 2-3 omgångar varje dag. Två lärare. Schema kommer att publiceras.
Mat och fika: Massor och gott!
Pris: 5000:- inklusive moms

Möjligt att övernatta från måndag. Liten grupp på högst 8 personer. Massor av skrivarpepp, övningar och support!

Underbara omgivningar och möjlighet till att även förkovra kroppen med DansSteget som är dans och styrketräning på verandan!

ANMÄLAN TILL VIA TALONG LÄNGST NER! SCROLLA NER!

IMG_5957

 

 

 

 

 

Sommaren 2016 är över med råge och så ock årets Skrivardagar vid havet! Det blev en vecka och den var fullsatt! Lika bra och intensivt som de andra åren. Här är alla kreativa skrivarhänder! Varmt välkomna 2017! img_6525

 Det ska böjas i tid!

Datum för Jills Veranda 2016 är nu spikade! Det blir två tillfällen, nämligen vecka 24 och 26! Jippi! Jag blir gladast tror jag! Konceptet putsas på och en stor nyhet blir att jag kommer att ha bästa Maria Åhlund till hjälp i köket!

Datum:

14-17 juni

28 juni -1 juli

Logi för den som vill. All mat, fika och frukt serveras! Övningar i grupp och hjälp att sätta igång för den som vill, men jobbar man med eget projekt så funkar det så klart!

En förmiddag tar vi en ”historisk promenad” som inledning till dagens skrivande. Gott om möjligheter att röra på sig, promenader, yoga och Zumba på verandan, träningsredskap att använda.

SCHEMA OCH DETALJER KOMMER!

——————————————————————————————————-

Då är vi på rull!

Verandan 2015 är startad och en behaglig skrivro i tystnad har precis klockats igång! Jag är hedrad som får vara värdinna för detta!

——————————————————————————————————-

IMG_5957

Jills veranda, Lörudden 22-26 juni 2015

 

Skriv, sov, ströva!

Vi startar till lunch på måndag 22 juni och rundar av på fredagen 26 juni till lunch! Vi hoppas på att det är vackert sommarväder, men kan inte låta bli att ge er en bild på ett vintrigt Löran!

Jag är en glad skribent och wanne-be-författare som plockat på mig kunskap och erfarenhet både från fack- och skönlitteratur!
Vi jobbar  i 2-3 pass per dag! Jag introducerar och ger uppgifter för de som vill, vi skriver i tystnad en dryg timme och sedan delar vi! Lyssnar till varandras texter, ger respektfulla kommentarer och grottar ner oss i texter och berättelser!

Maten fixas och står på bordet! Det finns plats för 6-8 personer att övernatta! Blir det trångt, ordnar vi plats hos grannar och vänner!

Vi går en inspirationspromenad längs klippor, kollar in hällsristningar och minnesstenar över drunkade fiskare. Besöker det lilla vackra kapellet!


Välj tillfälle och fyll i dina uppgifter nedan. Välkommen!


 


Hänt på Jills veranda tidigare år…

Ibland så slår blixten ner och man står där med gapande munnar och kanske en svedd svans och tackar sin lyckliga stjärna för att man överlevde!  Så förvånande blev det med premiären av Jills Veranda- fast utan någon skada! Blixten slog ner, rörde om och lyste upp. Det blev riktigt, riktigt bra och jag bara bugar mig och säger: Namaste till er alla som kom. Vi camperade ihop från söndag till torsdag och jag är djupt tacksam över att jag fick vara med. Jag vet att idén var min och arrangemanget också, men ändå. Den fina lilla grupp  vi blev och den generositet och det mod ni bjöd på, kära ni, värmer så djupt in i själen.

Tänk er att i dagarna tre och en halv få lyssna till nyskrivna texter från den svartaste svärta, till hysteriskt roliga, tight skruvade satirer och allt däremellan.  Vi var sex personer, med mig inbegripen och så lilla sjuan förstås.

Som blev vår maskot och både parkerade sin cykel och sedan sin bil utanför stugan. Ville kanske vara med och skriva, men just i år, så vågade hen inte. Nästa år så! Åh, så jag längtar!